Tríptic de la terra

  • Ibarz, Mercè
  • Editorial: Editorial Anagrama S.A.

Sinopsis

Vint-i-cinc anys després de la publicació de La terra retirada i La palmera de blat, Mercè Ibarz tanca la trilogia reunida en aquest volum amb Labor inacabada.   

Quan Mercè Ibarz, l’any 1993, va publicar La terra retirada va obrir un camí que no ha deixat de donar fruits per a la narrativa en català. «Crònica autobiogràfica i d’un país», en paraules de Joan Triadú, «testimoni impagable», Ibarz hi evocava els canvis socials, econòmics i paisatgístics que la gestió de les terres de cultiu pot suposar en un territori: en aquest cas, el seu poble natal, Saidí, a la Franja.

Al cap de dos anys va escriure’n la versió novel·lada, La palmera de blat, protagonitzada per una jove periodista que torna al poble per assistir al funeral del seu avi centenari. Ara, reprèn el fil a Labor inacabada per donar forma a aquest Tríptic de la terra. Altre cop en el registre de la crònica en primera persona, amb fragments d’assaig fotogràfic, Ibarz constata fins a quin punt les històries comencen a contar-se soles i amb els anys es descobreix que no s’acaben mai.

Ficha del libro

Título:
Tríptic de la terra
Autor:
Ibarz, Mercè
Editorial:
Editorial Anagrama S.A.
ISBN:
9788433915863
Año de publicación:
2020

Otros libros del mismo autor

 

Tríptic de la terra

  • Ibarz, Mercè
  • Editorial: Editorial Anagrama S.A.

Libros recomendados